Jonge vrouw van 17 jaar was 5 jaar geleden van een paard gevallen met als gevolg pijn in de onderrug met uitstraling naar linker of rechter bil. Pijn was constant aanwezig. Op foto’s en MRI-scan was er niets bijzonders te zien. Na 2 releases was de pijn al een stuk minder, maar als ze te veel ging doen, dan voelde ze het weer. Na 5 releases was de pijn voor goed  weggegaan en kon ze zonder problemen haar opleiding op de kappers academie voortzetten.

Jongetje(baby 1,5 jaar) heeft moeite met doorslapen. Hij wordt om 5 uur in de morgen wakker. Na de eerste release was hij actief en daarna 5 kwartier in de middag geslapen. In de avond wilde hij niet slapen en s’ nachts vaak wakker. De volgende dag in de middag heeft hij aan een stuk door 3 uur geslapen. Vervolgens twee nachten goed doorgeslapen en blij wakker. Na tweede release werd hij ziek (hoesten), maar moeder merkte dat hij zich minder ging vastklampen aan haar. Na derde release bleek dat het goed ging met hem. Hij slaapt door, is levendiger, claimt zijn moeder niet meer en durft meer op onderzoek uit te gaan.

Man van 60 jaar die al jaren met hernia aan de linker kant (op L5-S1 hoogte) loopt met als gevolg hiervan uitstralende pijn tot aan de linker voet en een verdoofd gevoel in de linker voet (net of je op watten loopt) en krampen in de linker kuit, ook moeite met doorslapen en een vermoeid gevoel bij het opstaan. Gebruikt pijnstillers om de dag door te komen ivm pijn bij zitten, lopen en staan.

Na de 1e release ervaart hij meer pijn in de linker bil (omdat daar het gevoel in de verdoofde zenuwbanen terugkeerde) en meer vermoeidheid,

Na de 2e sessie begint het slapen beter te gaan en de eerste 3 dagen na de release hoefde hij geen pijnstillers te gebruiken, zitten gaat iets beter

Na de 3e release geen pijnstillers meer gebruikt en bij zitten voelt hij geen pijn meer; bij staan nog wel pijn, lopen begint beter te gaan

Na de 4e release gaat het al heel goed: kramp in de linker kuit is weg, zitten en lopen gaat goed.
Staan lukt nu nog maar kort zonder pijn.

4 weken later 6e en laatste release: geen last meer van de verkrampte spier aan de linker kant van de onderrug, niet meer moe bij het opstaan en ervaart meer energie, zitten, lopen en staan gaan goed zonder pijn.

Vrouw 45 jaar, heeft door nieuwe baan veel spanning op het werk. Ze slaapt slecht , heeft angst om uit te vallen en hierdoor hoofdpijn, spanning in nek en schouders. Tevens pijn in onderrug en blaasontsteking. Na eerste release heeft ze heel goed geslapen. Wel vaak koud, nek en schouders nog vast, maar druk is minder. Na tweede release voelt zij zich psychisch vermoeid. Het slapen ging goed, wel soms wakker en dan moeilijk in slaap. Overgangsklachten spelen ineens op. Na derde release vertelt ze dat het heftig was : Slecht slapen i.v.m. gespannen nek en schouders en tintelende vingers en handen. Blaasontsteking gelukkig opgelost. Na 4e release slapen ok, maar ze is de hele week emotioneel. Ze neemt stress werk mee naar huis. Haar aangeraden eens aan Mindfulness te denken. Na 5e release terugval van klachten, dus slecht slapen, koud hebben, schouders en nek soms goed, maar vaker niet, blaasontsteking weer terug, linker arm pijnlijk. Na 6e release gaat het beter, ook met slapen. Ze is begonnen aan cursus Mindfulness, wat prettig is voor haar. Schouders en nek gaan beter, kortom er zit schot in. Na de 7e release heeft ze de stijgende lijn te pakken en worden de klachten een voor een minder. Na de 8e release geeft ze aan van alle klachten af te zijn en graag in onderhoud te willen komen voor releases. Ze is blij met resultaat.